Shiatsu Release Therapie

Shiatsu release therapie, Jin Shin DoWanneer niet verwerkte emoties zich vastzetten in het lichaam kunnen fysieke klachten van daaruit hun oorsprong hebben of worden hierdoor in stand gehouden. Shiatsu release therapie, ook wel bekend onder de naam Jin Shin Do, kan dan effectief zijn om de emotionele/mentale blokkade weg te nemen.

Shiatsu release therapie wordt in Nederland soms aangeduid met ‘meridiaanpsychotherapie’. Er wordt gebruik gemaakt van acupunctuurpunten en shiatsupunten om onverwerkte of weggestopte emoties/denkpatronen naar boven te brengen, zodat ze erkend en verwerkt kunnen worden. De energie kan weer vrij stromen in het lichaam, waardoor lichaam en geest weer in balans komen. De punten in een shiatsu release worden met de vingers in een welbepaalde volgorde vastgehouden.

Shiatsu releases zijn in het bijzonder geschikt voor steeds terugkerende (fysieke of emotionele) klachten of psychosomatische klachten.

Binnen de shiatsu release therapie (Jin Shin Do) worden verschillende releases onderscheiden. Anatomische releases heffen energieblokkades en spanningsvelden op in een bepaald lichaamsgebied (bijvoorbeeld de nek en schouders, borstkas, buik of rug). Een afrondingsrelease brengt het hele lichaam op een diep niveau tot rust en wordt veel gebruikt om een shiatsubehandeling mee af te sluiten. Specifieke releases zijn een behandeling op zich en hebben een diepgaande en brede werking (bij bijvoorbeeld stress, vermoeidheid, hyperventilatie, concentratiestoornissen).

In mijn praktijk in Bunnik (omgeving Utrecht) pas ik de shiatsu releases (Jin Shin Do) toe in combinatie met andere shiatsu technieken of als afzonderlijke behandeling.

Acupunctuur

Acupunctuur is bij diverse (fysieke en emotionele) gezondheidsklachten effectief. De steriele en zeer dunne naaldjes in de huid zorgen voor een pijnloze behandeling. Lees meer

Shiatsu

Shiatsu is een drukpuntmassage. Met de duimen en handen wordt gepaste druk uitgeoefend op het lichaam. Effectief bij diverse (fysieke en emotionele) gezondheidsklachten. Lees meer

Shiatsu Release Therapie

Een Shiatsu release is effectief bij chronische of vage gezondheidsproblemen. Daarnaast bij (onbewuste) emotionele en mentale klachten. Specifieke punten op het lichaam worden met de vingers vastgehouden. Lees meer

Contact

De praktijk is gelegen in Bunnik (omgeving Utrecht). Uitstekend bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Lees meer