Chinese geneeskunde

Acupunctuur en shiatsu hebben hun oorsprong in de Chinese geneeskunde. Beide behandelvormen bevorderen de fysiologische functies en het lichaamseigen genezingsproces waardoor uw klachten verminderen of verdwijnen. Ook wordt bijgedragen aan het harmoniseren van lichaam en geest. Zowel acupunctuur als shiatsu zijn gericht op het voorkomen, herstellen en verlichten van (fysieke of emotionele) klachten.

In de Chinese geneeskunde wordt de mens als eenheid gezien. De mens is meer dan alleen zijn klacht of ziekte. De behandeling is daarom gericht op de oorzaak van de klacht. Dit betekent ook dat elke acupunctuur- of shiatsubehandeling specifiek op u wordt afgestemd.

Acupunctuur en shiatsu zijn geschikt voor jong en oud. De behandelvormen kunnen bij diverse klachten en aandoeningen helpen. Zoals: allergie, hoofdpijn/migraine, klachten aan het bewegingsapparaat, maag- en darmproblemen, menstruatie- en overgangsklachten, vermoeidheid, psychosomatische klachten, stress en spanningen. Ook kunt u denken aan ondersteuning van het herstel na een operatie, ongeval of stressvolle/belastende periode. Symptomen als moeheid of pijn kunnen worden verlicht of weggenomen.

Acupunctuur en shiatsu worden niet toegepast bij onder andere: koorts/griep, direct na een operatieve ingreep, extreme zwakte, besmettelijke ziekten en huidziekten, ontstekingen van inwendige organen of levensbedreigende situaties als een hartinfarct of embolie (contra-indicaties).

Chinese geneeskunde als acupunctuur en shiatsu kunnen naast andere (reguliere) behandelingen worden gegeven. Bij acute, ernstige klachten raadpleeg altijd uw huisarts.

Acupunctuur

Acupunctuur is bij diverse (fysieke en emotionele) gezondheidsklachten effectief. De steriele en zeer dunne naaldjes in de huid zorgen voor een pijnloze behandeling. Lees meer

Shiatsu

Shiatsu is een drukpuntmassage. Met de duimen en handen wordt gepaste druk uitgeoefend op het lichaam. Effectief bij diverse (fysieke en emotionele) gezondheidsklachten. Lees meer

Shiatsu Release Therapie

Een Shiatsu release is effectief bij chronische of vage gezondheidsproblemen. Daarnaast bij (onbewuste) emotionele en mentale klachten. Specifieke punten op het lichaam worden met de vingers vastgehouden. Lees meer

Contact

De praktijk is gelegen in Bunnik (omgeving Utrecht). Uitstekend bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Lees meer