Acupunctuur

Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Acupunctuur stoelt op eeuwenoude wortels, duizenden jaren oud en heeft door overlevering vorm gekregen. In het Westen deed acupunctuur intrede vanaf de jaren 70 en is als behandelvorm inmiddels als alternatieve geneeswijze bekend en geaccepteerd.

Acupunctuur gaat uit van een energetisch denkmodel. De opvatting is dat alles bestaat uit energie en met elkaar in verbinding staat. Ook in de mens stroomt energie in onzichtbare met elkaar verbonden energiebanen die alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbindt.

Voor een goede gezondheid is het van belang dat deze energiestroom onbelemmerd is. Wanneer dit niet het geval is, leidt dit tot (fysieke of mentale) klachten of pijn. Verstoringen in de energiebalans van het lichaam ontstaan door invloeden van buitenaf (klimaat), emoties en andere factoren (als verkeerde voeding, fysieke of geestelijke trauma’s, medicijngebruik, acupunctuurbelastende leefstijl). Vooral langdurige negatieve emoties worden binnen de acupunctuur opgevat als belangrijke ziekteoorzaak.

De acupunctuurbehandeling bestaat er uit de energetische disbalans te herstellen. Hierdoor verbeteren de fysiologische functies en het natuurlijk genezingsproces van het lichaam zich, waardoor klachten en pijn afnemen. De behandeling bestaat uit het inbrengen van steriele en zeer fijne naaldjes in de huid. Acupunctuur komt van het Latijnse ‘acus punctura’, dat letterlijk ‘naalden steek’ betekent. In plaats van naalden zijn acupunctuurpunten ook met de vinger of duim te behandelen (dit heet acupressuur).

In mijn praktijk in Bunnik (omgeving Utrecht) combineer ik acupunctuur/acupressuur veelal met shiatsu. Wilt u meer informatie over het maken van een afspraak, de tarieven of de bereikbaarheid, kijk eens bij praktische informatie.

Acupunctuur

Acupunctuur is bij diverse (fysieke en emotionele) gezondheidsklachten effectief. De steriele en zeer dunne naaldjes in de huid zorgen voor een pijnloze behandeling. Lees meer

Shiatsu

Shiatsu is een drukpuntmassage. Met de duimen en handen wordt gepaste druk uitgeoefend op het lichaam. Effectief bij diverse (fysieke en emotionele) gezondheidsklachten. Lees meer

Shiatsu Release Therapie

Een Shiatsu release is effectief bij chronische of vage gezondheidsproblemen. Daarnaast bij (onbewuste) emotionele en mentale klachten. Specifieke punten op het lichaam worden met de vingers vastgehouden. Lees meer

Contact

De praktijk is gelegen in Bunnik (omgeving Utrecht). Uitstekend bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Lees meer